This is for my weird friends, yeah you know who you are.

Do it! Filma! Skicka till mig.
Danke schoooon.

Sista dagen innan spring break!

Japp, ni horde ratt. Imorgon ar jag ledig och sen hr jag lov i en vecka. Fatta vilken lyx for oss "amerikanare", har ar man glad om man har lov en dag. Om vi hade haft D-dagar har sa hade systemet nog kolappsat pa grund av excited tonaringar. I alla fall sa ar jag formodligen helt ledig imorgon, vi har ett track-meet men det ar bara de basta som far aka och jag ar inte bland dem... Det ar lugnt for mig, ska overtala Glenda att aka och kopa spikskor med mig (taaaaack mormor!!!) sa att jag kan springa med lattare fotter. Nu har jag sprintat 100, 200 och 400 meter i skor som ar anpassade for langdistans i terang. Inte direkt vad jag behover eftersom att jag varken ar Bolt eller Wissman.
Hoppas att ni far ett underbart pasklov, sjalv ska jag mysa med min alskade Swedenfamily som kommer pa lordag. Ja, JAG AR FREAKING EXCITED!! <-har borjat skriva "exalterad" i svenska konversationer pa facebook bara for att jag alskar ordet excited sa mycket....
Lite inspiration for ett awesome springbreak/pasklov

Track meet nr 2

Igar hade jag min andra friidrottstavling. Jag sprang 100m, 100m x 4 (stafett, jag sprang tredje strackan), och back to back med det stafetten sa sprang jag 400m. 400m dodar, helt seriost. Jag sprang helt okej de forsta 300 meterna men i sista kurvan var det som om nagon tog tag i mina axlar och drog mig bakat. Jag kom i mal med en kass tid, blodsmak i munnen och darrande ben.
Det positiva var att vi vann vart stafettheat. Alskar forresten hur jag har lart mig friidrottsspraket genom att kolla pa Golden League, att sitta bankad framfor tvn belonar sig antligen.
Nu ska jag forsoka att inte somna i biblioteket, vi har snart en tornadoovning...

Dreams be dreams

Idag hade vi en gast forelasare, Joel Penton. Han ar en gammal (haha, killen ar typ 30) fotbollsspelare fran OSU (Ohio State), och han pratade om motivation och peer pressure. Han bestamde sig i sjuan att han skulle bli den basta fotbollsspelaren han mojligtvis kunde bli, och som freshman pa universitetet blev han national champion. Han bestamde sig ocksa for att sta emot grupptrycket och inte testa alkohol for att kunna na sitt mal. Jag tycker att han var valdigt inspirerande, och kan val lite forsta hans problem nar hans kompisar borjade dricka nar de var juniors. Nu ska jag inte komma och saga att jag inte festar i Sverige, och att jag inte har druckit da. Det skulle vara att ljuga. Daremot kan jag saga att jag har blivit erbjuden att roka "gras", smoke some pot som man sager har, flertalet ganger. Har ar det vanligt att man gor det pa en helg kvall, eller till och med i bilen innan skolan. Jag har inte ens kannt mig frestad att testa, just for att jag lovade mig sjalv for langesen att aldrig borja roka, och nu snackar vi inte bara mariujana (som ar olagligt), utan aven cigaretter. Jag tror att det var nar "A Non Smoking Generation" kom till min klass nar jag gick i femman som jag verkligen bestamde mig. Da fanns det redan en hel del tjejer om rokade bakom gympasalen. De hemska bilderna som jag sag den dagen i kombination med att min morfar dog i lungcancer ar nog de storsta anledningarna till att jag gjorde ett "commitment". Och det tanker jag halla.
Forsok att hitta ett commitment for er sjalva, ett lofte som ni tanker halla for att det ar viktigt, det kan vara allt i fran att bli statsminister, till att bara ata godis pa helgerna, eller vad som helst.
Ikvall blir det trackmeet for min del. Puss pa er!

You've got heart and you're going your own way.

Imorgon ska min modiga lillasyster gora nagot som jag aldrig vagat. Hon ska gora addition for Lunds Dans och Musikal och I'm crossing my fingers sa mycket jag kan. Hoppas hoppas att de kan uppskatta en riktig hjalte! Heja Sara, go kick some butt!
Sara tank pa dessa pepplatar:

You'll see what you're missing.

Livet rullar pa bland majsfalt och kyrkor. Igar hade vi var forsta riktigt harda traning, vi korde "stege" vilket gar ut pa att vi borjade med att springa 400m, sen 300, efter det 200 och en avslutning med sprint 100m. For forsta gangen sen intervalltraningen innan beachhandbollen sa gick jag darifran med skakiga ben. Och ah vad jag gillar den kanslan. Lite konstig kanske, men sa beroende kan man vara av endorfiner. Efter traningen akte jag hem och pluggade svensk biologi, jag har kommit pa att det basta sattet att lara sig ar nar man laser hogt for sig sjalv och som tur var sa klippte Glenda graset sa hon kunde inte hora mig. Det kanns riktigt konstigt att prata svenska och det kanns som om jag pratar "Ranelid-svenska", inte helt okej. Sa familjen Helgesson, ni lar fa en overraskning nar ni kommer om en vecka.
Senare pa kvallen sa sprang jag 2 miles (ca 3 km) nar det var lite svalare ute och det kandes riktigt bra! Nyttig som jag ar sa at jag forstas lite glass med banan som beloning...
Lite musik som ar stuck i mitt huvud denna morgon:
The Lumineers debutalbum kommer ut den 3 april, jag haller alla tummar for att den kommer ut pa spotify!

"You have the right to be an attorney..."

I lordags skrattade jag hysteriskt i en biosalong for forsta gangen sen jag the Hangover 2 forra sommaren. Jag, Chelsea, Glenda och Aunt Carol gick och sag 21 Jump street med Channing Tatum (mmmmmmmmmmmmm), Jonah Hill och James Franco's (snygga) lillbrorsa Dave. Filmen var sjukt rolig och aven om det var en remake sa var den tydligen valdigt annorlunda fran orginalet.
Annars sa har jag mest solat pa altanen och chillat. Det ar helt sjukt vad varmt det har varit.
Forresten: jag ska testa att fasta med min kyrka nasta helg, det ar bara 24 timmar men anda. Kan ni se mig utan att kaka pa ett dygn? Det ra nog bast for allmanheten om de haller lag profil. I alla fall sa ska vi ga och se the Hunger Games pa sondag och sen efter kvallskyrkan ska vi alla bryta fastan tillsammans med hamburgare!
En annan sak: engelskan kommer nastan for latt nu, jag borjar meningar har pa bloggen med att skriva pa engelska och sen far jag sudda ut det igen for att bara skriva om det pa svenska igen. I-landsproblem? Oh yes.

Stavhoppsproffset talar ut.

Hola Sverige!
Har i Ohio ar det 80 F hela veckan (26 freaking celcius!!!!!!!!) och vi tranar track utomhus. Jag har just nu en junior som tranare, kanns ju kul att han ar yngre an mig.Men det ar lugnt, han ar jattebra, hoppar 14 feet och kommer nog att ta skolrekordet i ar. Dessutom sa ar han grymt uppmuntrande och ar den forsta personen som har fragat mig om jag ar utbytesstudent (jag far beratta for alla andra). I alla fall sa har jag nu sprungit med staven och hoppat sa jag landar pa ryggen. Forhoppningsvis sa kommer jag att "volta" nasta vecka!!
Min tranare, jada.

Cutest song ever!

Ar helt besatt av denna laten, och hur sota ar inte Biebster och Selena Gomez i videon?
Och sen ar Mac Miller alltid bra.

Bildbomb

Min balklanning, det ar lite svart att se modellen, men det ar en sneakpeak pa vad som komma skall.
Jordgubbar och gradde! Mums!
Vart hus for ett par veckor sen, och idag gick jag i tshirt (och vi borjade 9.30, wohooo!).
Nu ska jag lasa lite svensk ekologi.

Life is good.

Igar pa traningen sa kom min tranare fram till mig och fragade om jag holl pa med nagon sport i Sverige som jag kunde ha nytta av i friidrotten. Jag svarade att jag spelar "team handball" och att jag tranade tyngdlyftning i ett par ar (eheh, sa inte hela livet, hade kanske blivit lite konstigt da). Och han visste faktist vad olympisk lyftning var for nagot. Alla andra tror att jag har legat och kort bankpress (bara tanken far mina armar att darra lite, usch hatar bankpress) och bicepscurl, och inte ryck och stot. Men han bara: "Oh, like clean and jerk?". Sen sa han att stavhoppstranaren (som tranar killarna just nu) hade sett att jag (tydligen) var mycket starkare an de andra tjejerna. Och da hade vi haft sprinttraning, alltsa blockstarter, hela traningen. Far mig nastan att undra over om jag springer och spanner mig? Gor jag det??!
I alla fall sa har vi ingen traning idag och pa mandag har vi ledigt fran skolan, sa det blir till att vila upp benen. Herregud vad jobbigt det kan vara att borja trana igen. Men men, traningsvark ar val skont?
Imorgon ska jag till Kenwood Mall med Tiffany och Amber och shoppa balklanning, wish me luck! Jag har ingen aning om vad jag vill ha. Rott kanske? Eller blatt? Eller korall? Oh, well jag hittar val nagot!
Ha en skon helg!

120308 - Internationella kvinnodagen

Hej alla fanzzz!
Idag ar jag mest mush mush. Mina ben ar doda efter att ha sprintat 1,6 km igar. Vi korde intervaller genom att sprinta kurvorna pa loparbanorna och ga pa langstrackorna. Inte sa skont med 8 varv. Dessutom sa ar min hjarna stendod, jag pluggade sociologi i 2 timmar innan jag satte mig med bilden i en halvtimme. Forhoppningsvis har jag redan hunnit spika mitt A+ i bild den har quartern genom att skriva minst 100% i morse.
Nu har jag 2 prov kvar idag, sociologi och franska. Franskan har jag inte ens pluggat, far val kolla min karta pa provincerna innan jag gar in och skriver testet. Hur svart kan det vara?
Det enda provet som jag ar orolig over ar sociologin, 7 sidor prov over amerikanska klassystemet, kriminella avvikelser, dating, adolescens och en hel del annat.
Snart ar det lunch och sen graver jag ner mig i 7sidorsprovet...

How old is your soul?

Oh, Jason Mraz maste vara en av de basta pa att gora sota sanger. Detta ar hans senaste och jag alskar videon. Ljuste ar sa perfekt!
Sen har vi ju en gammal harlig sommarfavorit ocksa. 2008 var aret nar jag, Jenny, Munira, Patricia och Yassi spenderade hela maj manad pa stranden. Vi spelade musik pa vara coola walkmantelefoner och var allmant jobbiga, sadar som fjortonaringar ar.

Sotaste elektrikern i Sverige

Hahahaha, detta far mig att tanka pa farmor och farfar. Och ar inte Emanuel bara for sot?

How awesome?

Fick nyss reda pa att jag fick sommarjobbet! Sex veckor av sommar forsvann, men det kommer att gora min host rikare!
Fick aven reda pa att Johanne (Dansk som bor i Cincinnatti) aker hem den 5 juni. Chansen ar megastor att vi ar placerade pa samma plan fran Newark till Kopenhamn, SCORE!

Tornado och Rodeo

Hej allihopa!
Kan borja med att beratta att jag lever, att vart hus star kvar och att ingen som jag kanner blev traffad av tornadon.
Om det ar nagon som har missar det sa hade vi ett par stycken stora tornados har i USA i fredags. De gick fran Indiana till Kentucky och vidare osterut. Som tur var for mig sa gick de en rutt som var ca 30 minuter soder om oss. Jag satt i alla fall som klistrad framfor tvn i fredags eftermiddag och foljde varenda steg som tornadon tog. Sa nu vet jag att den rorde sig 100 miles/h (ca 160 km/h) och att en bebis i Indiana hittades mitt i en aker i Indiana, sjukt langt ifran hennes hem. Dock levde den!
I lordags traffade jag forst uncle Gerry (Glendas bror), han var trevlig men lite konstig. Pa kvallen akte jag med Ambedr, Alexa och Alexas pojkvan Jake till en rodeo. Det var annorlunda fran allt annat som jag gjort tidigare. Det var galna killar som red pa tjurar, cowboys/girls overallt, och en lukt av godsel over hela stallet. Det var ratt kul (speciellt nar nagon blev avkastad, ingen blev skadad allvarligt) men jag skulle aldirg ha tankt pa att gora det. Jag har nog blivit lite av en stadsbo efter sex ar utan en ustikt over en aker och utan godsellukt varenda morgon under hela varen.
Idag ar det exakt tre manader tills jag bordar mitt plan hem och vid denna tiden den femte juni kommer jag att sitta pa Charlotte Airport i North Carolina och vanta pa mitt plan till Newark.
Idag borjar aven track men yxskaft som jag ar sa har jag glomt mina traningsklader hemma (classic Anna, eller vad sager ni), sa jag far val ta och glida in imorgon och se om det funkar istallet. Kanske ska lagga pa lite extra accent da ocksa och spela pa min "oh, sorry i'm an foreign exchange student, i didn't know...". Funkar varenda gang.
Puss pa er!

Fredag och Remember the Titans

Idag ar det fredag och tiden gar alldeles for snabbt just nu. Jag tankte ge er lite superkul info om vad vi haller pa med just nu i mina klasser:
Art:
Vi pratar om Rembrandt och Keith Haring (killen pa bilden). Lite skon blandning sadar. Jag har kommit fram till att Haring ar en av mina favoriter bland nutida konstnarer. De flesta av hans konstverk finns i NYC och nasta gang jag kommer dit vill jag ta mig en titt i Dag Hammarskjold's Plaza, ett konstgalleri i en park utanfor FNhuset. Haring var forresten bar polare med Andy Warhol.
Study Hall:
Haha, har sitter jag pa olika svenska bloggar och tidningar och haller mig uppdaterad.
Info Tech 2:
Vi gjorde precis ett project om hur man bygger upp en budget och i det projectet kopte jag mig en lagenhet i Albequerque, New Mexico. Harligt med litta varme.
Sociologi:
Var larare har varit borta i tva veckor och just nu ar det har som mitt andra study hall. I alla fall sa har vi sett pa lite olika intressanta filmer; The Pursuit of Happyness, The Shawshank Redemption, Sibyl, och nu ska vi se Remember the Titans.
Franska:
Ah,denna klassen ar sa chill. Vi ar mest off topic hela tiden och jag lar mig mer om engelska an franska dar. Mr Schaeffer har aven en utmark musiksmak och har introducerat mig till Feist och First Aid Kit.

When life gives you lemons, add some sugar and make lemonade.

Usch, ibland suger det att vara i USA. Skolan som jag vill ga pa efter gymnasiet med ett program som ar som gjort for mig kommer till Katte i mars och nu kollade jag mina mail och fick se ett fran Mejeriet. Giss vem som kommer dit den 8 mars? The DRUMS. Om jag ar sur? Eh ja. Dessutom sa bjod ett par av mina seniorkompisar med mig pa deras Springbreak resa till Panama Beach (Florida). Tro nu inte att jag skulle byta ut min mojlighet att traffa familjen for forsta gangen pa atta manader, men anda? Lite avundsjuk ar man.
Sa nu hoppas jag att Selena och Alma bokar in den 8/3 sa att jag kan saga att mina tva av mina gangstacrew medlemmar i alla fall gick och sag dem.
Hoppas att ni har en lite trevligare torsdag an mig.
Ps, idag hade vi en march for Wyatt som ska pa State Championship. Lite coolt att hela skolan stod och appladerade i korridorerna medans han ensam gick bakom bandet och sag sadar lagom utskamd ut.

RSS 2.0