Sherlock Holmes

Glömde bort att vi såg Sherlock Holmes igår, den var rätt bra och Noomi Rapace briljerade. Se den, den är troligen bättre på bio än på dvd.
Så, nu är snart mitt batteri slut och jag vill ligga kvar i soffan ett tag till. Ska läsa Hungerspele (grymt bra bok) och chilla lite mer.
Godnatt Sverige.

That moment when someone starts talking about pussies, that's when you know you're in an awesome hostfamily...

Julafton:
Jag blev väckt vid åtta och började hjälpa Glenda i köket. Detta fortsatte jag med hela dagen, och det hjälpte faktist lite. Ni förstår att fira sin första jul utan hela tjocka släkten, utan julkalender, utan att väcka lillsyrran/bli väckt och utan att kränga lite för mycket knäck är lite svårt. Speciellt när man inte ens har fyllt arton och mest vill se Kalle Anka klockan tre, Kan du vissla Johanna och nästan viktigast, Karl-Bertil Johnssons Julafton. Men i alla fall att rulla Bourbonbollar och Buckeyes höll mig sysselsatt till klockan sex på kvällen (okej jag gjorde annat också) och vi åkte till Glendas syster Arlie och bytte julklappar med alla kusiner och kusinbarn. Det var nästan lika galet som med släkten hemma. Speciellt när vi spårade in på samtalsämnet pussies: "I've got four pussies downstairs" "And that's why Ed likes her". Jag skrattade tills tårarna rann. Det blev ingen disney på tv men det var helt okej ändå. Och ja, jag har insett hur traditionsbunden jag är. Det är nästan tragiskt men ah, what to do. Mitt i natten slog jag och Chelsea in våra paket och jag kände mig extra julig.
Juldagen:
Jag vaknade vid nio och jag och Chelsea började jobba oss igenom den enorma högen med julklappar (jag sa till er i Sverige att inte skicka något men vad söta ni är som inte lyssnar på mig). Jag ska lägga ut bild på allt jag fick, jag tog faktist en bild innan jag började käka gooooodiset som kom både från Sverige och USA (och nej, Sylle det är inte slut. ÄN.). Efter att vi hade öppnat alla presenter åkte vi till kyrkan och där pratade de om både Jesus födelse och död, det kändes så fel. Jag menar hallå, är det inte därför vi har påsken?! Men vi sjöng Joy to the world så jag var nöjd. Jag hade även på mig min julklänning så den är använd! Riktigt fin är den också. Efter kyrkan åkte vi till Arlies hus och åt jullunch och tittade på Alvin and the chipmunks. Det var mysigt och efter ett par timmar där åkte vi hem och jag och Chelsea fixade skinka. Grym kock som man är... Som tur var så stod det på hur man skulle göra. Efter en hel del filmer somnade vi gott.
Mellandagarna:
Ingen rea men jag har spelat Band Hero och insett hur fruktansvärt hopplös jag är på tvspel. Haha, det måste vara kul för alla andra att se mig spela guitar hero... Lindsey har även varit här och sovit över. Jag har varit uppe alldeles för länge, och sovit för länge. Jag har haft ett riktigt lov! Nu käkar jag paradisask och kollar på How I Met Your Mother. Morgondagen blir nog konstig. Ingen Hedda att fira och istället ska jag fira nyår i kyrkan. Det kan nog bli intressant.
Ha det fett så ses vi 2012!

Min första jul hemifrån

Sitter och facebookchattar med familjen i Sverige och känner att julkänslan inte riktigt är här än... Jag vet att det låter taskigt mot min värdfamilj (som är grym förresten), men jag skulle nästan hellre fira med min familj på andra sidan klotet. Här har vi ingen julkalender, adventsljusstake, eller någon knäck! Men knäcken ska jag försöka ändra på, ska se om jag kan göra lite i kväll. Det kan nog vara uppskattat imorgon när vi åker till Glendas syster och firar jul.
Idag ska jag på tågmuseum med Glenda och Kim (Kim åker hem den 28, hon var bara här en termin).  Det blir nog trevligt!
Förresten efter att mitt sista exam var slut (precalc, höll på att dö) så åkte jag hem och sov i sex timmar. Var det stressen som släppte? Kanske, och nu har jag ingen mer matte här i USA. Däremot har jag två prov innan skolan börjar i sommar...

Dagens i landsproblem

Sitter i engelskan och kollar pa Johan Glans och Bjorn Gustafsson. Lite korkat nar det sitter sex andra och skriver prov. Det ar sa svart att inte skratta!

Life is what happens while we're busy making other plans

Hej!
Nu sitter jag i US History, har inget att gora eftersom att det ar examweek och jag har mitt exam har imorgon. Har haft tva exams idag, engelska och anatomy. De gick bra, engelskan var mycket lattare an vad jag trodde att den skulle vara (vet inte hur bra det ar att saga sa). Imorgon tankte jag ta sovmorgon och komma in till min fjarde lektion eftersom att jag bara har ett exam da.
Ikvall ska vi till UC (University of Cincinnati) och se nar Joel spelar baketmatch. Han ar en freshman i college och hans familj har kant min vardfamilj hur lange som helst. En lite cool sak ar att han far starta i varsity som freshman, det brukar vara juniors och seniors som gor det.
Ha en skon mandag!

Sista helgen innan jullovet!

Fredag:
Jag kom hem från skolan, och hade fått paket! IGEN! Blir så glad varje gång. Denna gången var det från Lina, Johan och Bastian. Efter att ha bytat om till en lite finare stass åkte vi iväg till ännu ett julbord. I fredags var det kyrkan som gällde. Jag, Chelsea och Glenda hade lagat mat både onsdag och torsdag. Jag bjöd på lussekatter och de var mycket uppskattade (även om alla frågade varför de var gula). Efter att ha käkat skinka, kalkon, potatismos och en massa annat drog vi i ungdomsgruppen ner till vårt rum och spelade air hockey och fotbollsspel. Vi drog igång en riktig turnering på fotbollsspelet och Chelsea är en riktigt dålig förlorare. Eller ah, hon spelade mot Caleb som har ett fotbollsspel hemma och han erkände själv att han hade övat... Efter att ha sett en väldigt söt julpjäs och ha lekt kurragömma med femåringar åkte vi hem.
Lördag:
Jag sov lite längre än jag hade tänkt (välbehövligt dock, gick upp klockan fem på fredagsmorgonen för att skriva en research uppsats) och sen chillade jag mest hela dagen. Städade bland annat badrummet (tog mig en timme och sen var jag rejält hög av allt klorin som jag sprutat). På kvällen åkte jag och Glenda och handlade (jag köpte en ny tandborste OCH tandkräm, vuxnepoäng till mig) och sen hämtade vi Chelsea. När vi kom hem tittade vi på filmen Michael (John Travolta och Andie MacDowell) och åt en gryta som var helt okej. Jag tror att alla som känner mig vet att jag inte äter grytor (speciellt inte kalops) men den här var med kyckling i och det var riktigt gott.
Söndag:
Idag har jag städat mitt rum och nu försöker jag att göra matte. Synd att det är så tråkigt annars hade jag kunnat sysselsätta mig dag som natt...

We pledge allegiance to the dj

Hej jag saknar min Nikon och jag hänger för mycket på tumblr i skolan hejdå.

Long were the nights when my days revolved around you

Åh sommarkvällar i uterummet...
Äter farmors chokladfudge och dricker te, livet är bra fint så här i december (vi hade förresten 65F idag!).

jag tycker om er också!

Okej, kanske världshistoriens sämsta bild men det är Åre choklad som heter "Tycker om dig...". Och jag tycker om den också. Och farmor och farfar som skickade den och en massa annat godis i juklapp. MUMS! Med en order om att det bör ätas så foprt som möjligt kan man nästan tro att jag dött och hamnat i chokladhimlen.
Fick ett annat megastort paket från Katja, el familio och mormor nu i veckan. Det var fullt med julklappar som jag inte öppnat, en snygg klänning (perfekt kyrklängd), juleskum och lakrits.
Puss på er från en obeskrivligt tacksam daughter, sister, granddaughter och goddaughter/sister! (haha skrev det på engelska mest för att de har ett ord för dotterdotter och sondotter, och för att det låter bättre)
Nu: Tillbaka till matteboken, final exams nästa vecka och jag har en del att göra, sen har jag ingen matte på ett halvår!

I'M SO LEARNING THIS FOR PROM!

Detta ar i klass med Party Rock Anthem, kolla bara in den sista minuten, AWESOME!
Forresten sa ar killarnas outfits helt oslagbara...
Och, ja jag borde gora anatomi nu, final exams nasta vecka!!!

Julbord och Christmasparty

Gårdagen började med en skoldag lite kortare än vanligt. Vi hade early dismissal (vi missar ett block, en lektion, och får gå hem 2 timmar tidigare) och när jag kom hem så chillade jag lite med Chelsea. Vid 4 tiden åkte och hämtade upp Aunt Carol och åkte mot IKEA i West Chetster. På IKEA hade de svenskt julbord, luciatåg och den svenska föreningen i Cincinatti hade lite sånguppträdande. Träffade Max (en annan svensk) där också och pratade lite med ordföranden i den svenska föreningen. Vi åt massor av julmat och jag fick njuta av kallrökt lax, sill, köttbullar, rödkål och pepparkakor.  Det enda som var dåligt gjort var risgrynsgröten, den var alldeles för torr, risgrynen var knmappt kokta...
Efter en grymt bra middag gick jag och Chelsea ner i "matmarknaden" (som inte har julmust eller marabou, missnöjd tjej.) och köpte choklad, pepparkakor och kolasnören till julklappsleken med kyrkan. Efter det åkte vi till kyrkan och träffade vår youthgroup (30 barn i åldrarna 12-18) som hade ätit julmiddag tillsammans och bytte julklappar med dem. Jag hade siktet inställt på 3 pounds choklad men det stal Drew från mig. Istället fick jag Bilar 2. Efter leken kom en liten söt kille fram till mig och frågade om han fick köpa filmen av mig. Jag ville ge den till honom men hans mamma vägrade att ta emot den utan att ge mig 10 dollar. Så efter en 10 minuter lång diskussion la jag mig och tog emot 10 dollar.

Helgens bravader

I fredags var jag på födelsedagsparty hos Ana, det var jag, Kim och Johanne och en massa andra som vi inte kände. I början var det väldigt stelt men efter lite grinding (haha, så dålig jag är på det, antar att jag inte är så bra på att gnida rumpa mot okända människor) så drog vi ner i källaren istället, det var kul och jag pratade med en del killar. Killar här är så mycket lättare att prata med än tjejer, tjejerna snear gärna och är lite dramatiska. Vid tiotiden kom Glenda och Chelsea och hämtade mig och Kim. På vägen hem körde vi genom Mason och Liberty Township och vi såg några ordentligt dekorerade hus. Bland annat hade några hus i en halvcirkel tävling om bäst ljusprydnad.
Kim och Chelsea utanför ett satsigt hus!
I lördags rullade och stekte jag köttbullar hela dagen för att vid fyratiden åka till ett osannolikt stort och vackert hus. Det låg inte så långt ifrån Glenda's systers hus (den systern som vi var hos på thanksgiving). Jag blev avsläppt och gick in och njöt av roliga utbytesstudenters sällskap och god mat från världens alla hörn (eller mest Asien och Europa). Efter middagen följde jag, Kim och Johanne med Marthe hem och såg på Love Actually, åt popcorn och snackade skit. Härlig tjejkväll.
Marthe, Kim och jag.
På söndagen åkte vi först till Outlet köpcentrummet, jag köpte mig ett par nya Levi's ID curve för 45 dollar (istället för 900 kronor i Sverige) och en julklapp till Chelsea. Efter ett par snabba timmar i regnet på Outleten åkte vi till Kenwoodmall, det är mitt favorit köpcentrum för att de har allt (de har h&m för sjutton) och för att de har någorlunda okej mat. Jag hittade juklapp till Josh och en julklapp till till Chelsea. Köpte även en bh på Victoria's secret och fick lite av en chock när de mätte min storlek. Efter att ha spenderat pengar och tid åkte vi hemåt och jag gjorde lite matte innan jag gick och la mig.
Jag och Kim i Kenwood
Nu ska jag till the Y och träna, puussss.
Här är en fin låt som var på Hart of Dixie igår!

Filippa Bark

Haha, vi pratar om atom bomber och fission i US History, tanker bara pa Filippa Bark och en ugnfast form... Ah sa kul!

Detta ar vad kallar modigt.

Denna killen ar sa otroligt modig, att han star for den han ar. Miljoner av manniskor blir mobbade varje dag, har ar en killes point of view!

Birthdayparty

Nu kommer Kim snart och hämtar mig, vi ska till Ana på födelsedagsfest. Jag har förresten på mig mitt nya linne från Forever21, jag säger att det är rött, Chelsea säger att det är orange. Vad är det för färg egentligen?
Tar med mig kameran så ska se om jag kan få några fina bilder!

personlighet

Jag ar en ENFP manniska, googla det. Det stammer faktista ganska bra, de kallar mig for "The inspirer".... Haha, sa kul med personlighetstest pa engelskalektionen!
"ENFPs are warm, enthusiastic people, typically very bright and full of potential. They live in the world of possibilities, and can become very passionate and excited about things. Their enthusiasm lends them the ability to inspire and motivate others, more so than we see in other types. They can talk their way in or out of anything. They love life, seeing it as a special gift, and strive to make the most out of it."

"ENFP personer ar varma, entusiatiska manniskor, vanligtvis valdigt begavade och fulla av potential. De lever i en varld full av mojligheter och kan bli valdigt passionerade och ivriga over saker. Deras entusiasm leder dem till formagan att inspirera och motivera andra, mer an vad vi kan se i andra typer. De kan prata sig ur eller in i vad som helst. De alskar livet, ser det som en speciell gava, och stravar efter att gora det mesta av det."

Haha, samsta direktoversattningen.

RSS 2.0