We don't need to rush this, let's just take it slow.

St Patrick's Cathedral, NYC
Idag hade jag min första volleybollträning, jag var faktist bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Visst jag var lätt sämst där men det är ändå Varsity som jag tränar med. Tjejerna i laget är jättesnälla och de uppmuntrade mig hela tiden. Lagandan var på topp! Nu har jag käkat lite tacos och jag har inga läxor (hade mattetest idag så vi får läxan till imorgon istället) så det blir förmodligen lite tvtittande ikväll.
HÄR är en riktigt fin låt som jag hörde på radion igår, tror inte att den är ute i Sverige :)

Måndag.

Hej, det var ett tag sen jag skrev nu men det händer saker hela tiden. Och om det inte händer något så gör jag matteläxa.
Igår (söndag) var vi först i kyrkan sen gick jag, Glenda, Chelsea och Glendas ena syster (inte den som var hos oss i fredags) ut och åt buffé. Det var jättekul och aunt Carole är super rolig, helt galen. Nu har de planerat att vi ska åka till Cedar Point (sjukaste tivolit), rock and roll hall of fame och någon skruvad kyrka i Kentucky där de har ormar. Haha, jättekul i alla fall. På kvällen åkte jag och Chelsea på ett "Unga efter kyrkan-möte" eller ah, vi spelade fotboll och de lärde mig cornhole (man kastar sandpåsar i hål). Rätt roligt det med!
Nu idag så har jag varit i skolan och efter skolan så träffade jag volleybollcoachen och jag åkte med laget till Subway och käkade. De är supertrevliga och några av dem har haft utbytesstudenter förut. Sen åkte vi tillbaka till skolan och jag fick se 3 matcher. Imorgon är min första träning!
Nu ska jag dra tillbaka till min matte, idag var en bra dag!

Join the red line!

Igår var det årets första footballmatch. Jag gick dit med Ashley och vi såg inte så mycket av matchen (vi vann överlägset, 34-0, men jag ville egentligen se mer av matchen än vi gjorde) utan istället gick vi runt och pratade med folk. Nu har jag äntligen träffat lite folk i min egen ålder, annars har jag inte så mycket lektioner med seniors (födda 94) utan med juniors (95or) eftersom att de inte låter utbytesstudenter vara seniors pga många prov. I alla fall så hade vi kul! När jag kom hem så var Glenda (min värdmamma)'s syster och delar av hennes familj där för att titta på stjärnorna. De bor för nära Cincinnatti för att kunna se så många stjärnor som vi gör här ute på landet. Så igår såg jag neptunus, uranus och pluto genom teleskoplins. Eller ja, det skulle föreställa de planeterna. Den enda som jag är säker på att jag såg var uranus. Det var riktigt häfitgt och jag kände mig som hon tjejen i "A walk to remember" minus den snygga killen. Idag har jag pratat med familjen på facebook och jag ska äntligen ta tag i att köpa mig en ordentlig mobil. Det lutar åt en Droid - Motorola för att den har android (WIFI) och den är rätt billig.

PEPRALLY!

Okej, våra cheerleaders suger. Helt seriöst. Jag menar, hur ska de kunna "värma upp" en publik på 500 pers om de själv ser osäkra/sura ut? Alla är inte dåliga dock, till exempel Amber från min Pre Calc klass är alltid snäll och glad, så även idag!
Nu ikväll ska jag på footballgame med en av mina typ grannar, Ashley. Hon är jättesnäll och jag brukar sitta med henne på bussen hem från skolan. Tydligen så köttar vårt football-lag de som vi ska möta ikväll varje år, men att vinna stort är bättre än att förlora, right?
Nu ska jag gå, puuuuss!

La maison.

Den spektakulära utsikten från vår veranda på framsidan
En del av vårt hus, mitt fönster är till vänster!

Gårdagen!

Igår var en väldigt bra dag.
Började med skola och det börjar kännas som att jag lär känna folk nu istället för att de bara ställer konstiga frågor om Sverige till mig. Jag sitter med några Sophmores och Juniors och en Senior. Detta är för att de andra som jag känner har A-lunch (tidigare) medans jag har C-lunch.  Det gör förresten att jag under hela Anatomyn fantiserar om mat istället för att fokusera på kroppsdelar (lugnt, jag har 100% dvs A+ i den kursen).
Sen åkte jag med Chelsea till en Factory Outlet och köpte jeans skjorts från aeropostale och ett par sandaler, det är så sjukt varmt här!
När vi kom hem så gjorde jag 50 matteproblm och läste lite historia, vi håller på med immigration nu. När jag hade pluggat klart så käkade jag lite pizzarester.
Sen åkte jag och Chelsea och såg när vårt kyrklag i softball (typ baseball) förlorade stort mot ett annat lag. Efter det följde vi med Nolan (Chelseas typ pojkvän), hans syster, pappa och Ben (en annan från kyrkan) och åt glass. Jag tog peanutbutter och cookies-smak och kakdegs-smak. GOTT!
Nu: Ska jag och Glenda hämta Chelsea, sen ska vi se när hon spelar fotbollsmatch (soccer).

Absolutely no one who knows me better

Mitt rum, jag sover på den vänstra sängen och öser alla mina grejer på den andra!
Chelsea på footballmatchen.
Jag innan kyrkan
Min skörd av läxor idag. Jippi... Förresten så ligger min lilla mobil där bredvid och skoldatorn bakom.
Nu har ni där hemma fått bilder så det täcker förra veckan right? Bra!
Ikväll ska jag på bio med Lindsey (en av Chelseas kompisar) och hennes systrar och några andra kompisar. Vi ska se Harry Potter 7, jag har redan sett den men en HP kan man alltid se minst 2 gånger!

The bible didn't mention us

Var i kyrkan idag, det var faktist helt okej. Eller ja, bibelstudierna var riktigt tråkiga. Jag höll på att somna och kämpade varenda sekund av den 45 min långa "lektionen" med att hålla ögonen öppna. Efter bibelstudierna gick vi in i själva gudstjänstrummet och de sjöng faktist riktigt mycket och jättefint. Det enda jag egentligen gillar med kyrkan är psalmerna så det var super. En annan kul sak var att prästen sa "Awesome" typ hela tiden, lite konstigt...
Jag försökte ladda upp lite bilder på mitt rum, men det får bli på facebook. Mormor, du kanske kan kolla nästa gång du är hos någon som har facebook och är vän med mig? Typ Sylle, Lena eller hos oss.

I'm gonna get there soon.

Idag har jag mest chillat ensam hemma efter the lock in. Mest slappat och så. Nu på kvällen så tvättar jag mina 2 första maskiner, sinnessjukt så stora deras tvättmaskin/torktumlare är. Ca dubbelt så stora som de som vi har i Sverige. Jag hoppas i alla fall att det blir rent, har inte lust att gå till kyrkan i träningskläder imorgon...
Förresten, HÄR är en grymt bra låt. Eller ja, alla Mat Kearney låtar är riktigt bra, det är bara det att jag hörde denna låten först.

All American?

Okej under de senaste 24 timmarna har jag gjort fler amerikanska saker än vad jag gjort under hela mitt liv.
Först gick jag i skolan mellan 7.30 och 14.30. Skolbussen hämtar mig klockan 7.00 så jag har även checkat av "åka gul buss" på min knepiga Bucket List. I skolan kan man inte gå hur man vill som i Sverige utan om du måste gå på toa så måste du be om ett hall pass. Och på lunchen så måste man stå/sitta inom ett visst lunch area tills klockan ringer och du får gå och hämta dina böcker.
När jag kom hem från skolan berättade Glenda (min hostmom) om ett "Meet the teams" på skolan samma kväll och undrade om jag ville gå. Eftersom att jag försöker hänga på och det mesta som händer så följde jag med och det var faktist riktigt roligt. Jag tog med kameran så om internet funkar som jag vill så kan jag lägga upp lite bidler i detta inlägg. I alla fall så presenterade de alla teamen t.ex Girls Varsity Soccer som Chelsea spelar och då ropade de upp alla namnen på alla spelare medans de gick över planen. Kvällens huvudattraktion var Football laget som tyligen är väldigt bra. Visste ni förresten att det är typ 80 spelare i det laget, helt sjukt! Footballlaget spelade även en Scrimmage (träningsmatch) och vi vann såklart överlägset. Dock var inte footballen det roligaste utan allt folk som jag träffade, jag ska definitivt gå på alla matcher som jag kan!
Efter att vi kommit hem från "Meet the teams" så packade jag och Chelsea snabbt våra saker innan vi körde till kyrkan som ligger 30ish minuter bort. Väl där så lekte vi lekar och sånt hela natten, bland annat spelade vi "auditorium-baseball", typ som baseball inne i själva kyrkan (där man har gudstjänsten) och käkade pizza. Det var faktist rätt kul och jag träffade en hel del trevliga människor. Dock var jag sjuuukt trött så efter ett tag blev det jobbigt att prata så jag satt mest och lyssnade på konversationerna som andra hade. När klockan blev typ 5 AM så satte Patrick (prästen som leder ungdomsgruppen) på en film; The Soul Surfer. Den var rätt bra men jag missade en hel del i början för jag småsov.
Nu i morse hämtade Glenda oss och vi åt Donuts till frukost, jag kände mig riktigt amerikansk då...
JAPP, längsta inlägget ever men det kanske ni kan stå ut med ;)
Vi får nog ta bilderna i ett annat inlägg, det går slött idag...

Hola people!

Först: Sara om du ser det här kan du väl logga in på skype?
Sen: Ikväll är det meet the teams på min skola, jag skulle vilja börja med volleyboll men då skulle jag såklart ha varit här tidigare... Senare ska jag och Chelsea på en "Lock In" i kyrkan, typ som en sleepover. Dock är jag som troget True Blood fan lite rädd för den här lock in grejen, det står liksom "The Fellowship" på en av dörrarna i kyrkan. Sjukt? Japp.
Förresten på tal om kyrkan så finns det en bil i mitt grannområde som det står "PRS GOD" på. Antar att det står för Praise God...

Magnolia Bakery

När vi var i New York så var vi såklart tvugna att testa Magnolia Bakery's cupcakes och de var verkligen sjuuuukt goda, dock klarar man bara av en per dag. Vi köpte från det bageriet (?) som är på Grand Central Station, men om jag inte minns helt fel så brukar SATC handla sina på ett annat Magnolia Bakery.
Förresten igår testade jag Starbucks (eller ah, jag har testat innan för ett par år sen) men jag tog i alla fall en frappucino och förutom grädden så slår den frappinon något grymt. Frappino är vekligen en dålig remake, de borde ha fler olika smaker på Espresso House.

Anatomy

Sitter just nu pa min nya dator, eller netbook som de sager. Och alla na katteelever som klagar pa lenovo datorerna, vara ar storre! Aja, nu ska jag se om min skolemail funkar, den ar lite konstig...

Picnik i Central Park

Lite bilder från när vi var i NYC och käkade lunch i Central Park första dagen. Nu ska jag snart till kyrkan för första gången. Känns lite konstigt att gå i kyrkan 2 ggr i veckan. :)

Hej Sverige!

Nu sitter jag vid min egen dator och "lånar" någon randoms nätverk. Känns nice, men ibland försvinner mottagningen, därför blir det inga bilder idag.
Idag har jag annars mest chillat hemma, sett lite på tv med Glenda och gått ut och sprungit på några av vägarna i närheten, det var dock helt otroligt vaaaarmt! Jag testade även att käka äpple med jordnötssmör, riktigt yummi faktist (Louise och Alma ni som gillar knepiga saker med nutella/doppade i choklad kanske borde testa detta).
Vid 5 tiden körde vi till den närmaste staden (Lebanon) och hämtade Chelsea från jobb, då kollade jag även på lite olika mobiler, ska nog köpa mig en smartphone så jag får facebook i mobilen! Jag köpte en ny adapter så att jag kan använda min dator, soft.
Huset som jag bor i är inte så jättestort direkt, men det funkar och jag har ett eget rum med två (?) sängar i, vad jag nu ska med dem till. Just nu använder jag bara den ena typ som jag använder min fåtölj i Sverige, nämligen till att slänga kläder och sånt på. Har bara varit här i två dagar och jag har redan grejer överallt, gött!
Men nu ska jag sova, första dagen i skolan imorgon. Wish me luck!

Ohio

Nu ar jag framme hos vardfamiljen och jag anvander deras dator sa darfor har jag inga svenska bokstaver. Igar var jag i skolan pa oppet hus och valde mina kurser sa jag har engelska, matte (en av de svarare kurserna), anatomi och us historia. Jag kan tyvarr inte lagga ut nagra bilder fran New York an, men jag ska kopa en telefon idag och jag ska forsoka att fa en med internet pa sa att jag kan anvanda min egen dator! Ha det super sa hors vi snart igen, byyyee!

MORMOR JAG ÖVERLEVDE!

Jag chillar på hotellrummet med tre andra utbytesstudenter i New Jersey. Jag överlevde flygresan och mina väskor kom fram som de skulle. Något annat? Jo imorgon intar vi Manhattan och det blir NAJS!

I don't know how it gets better than this!

OM LITE MER ÄN 12 TIMMAR LYFTER PLANET!!!!!
Det här blir sista inlägget i Sverige, nästa gång är jag troligen antingen i New York eller Ohio, nu är det sjuuuukt nära.
Gissa om jag kommer ha blandade känslor på planet mot Newark, idag sa jag hejdå till mina närmaste vänner och då stod jag där med ett fast leende och tårar i ögonen. Konstig känsla. Men nu ska jag snart sova, imorgon blir det tidig uppstigning.

EN DAG KVAR!!!!


Konsten att få ner ett liv i en resväska på 23 kg.

Åh shit, att packa är något jag hatar. Verkligen avskyr, jag vet aldrig vad jag ska ta med mig och glömmer alltid något. Oftast funkar det ändå men kanske inte den här gången. Att komma på när jag kommer fram till New York att "Oh, shit I forgot my calculator or my runningshoes." är kanske inte det som man vill.
Nu ska jag fira min gudfar och säga ett par sista farväl. Sa mina last goodbyes till kattefolket igår och det var inte lätt. Satt och grät på tåget hem i morse...

word.

När bilder är roligare än verkligheten.

The countdown continues: 5 days left!!!

Tja, jag hittade mitt DS-2019 så det behöver jag inte oroa mig för längre. Hade känts snopet att få vända på gränsen till drömmarnas land pga ett litet papper...
Idag har jag sagt hejdå till hela tjocka släkten och den som har svårast att släppa iväg mig är utan tvekan mormor! Oj, så ledsen jag blev :(
MEN det är så nära nu, mindre än en vecka liksom och ändå är det inte ens en vecka sen jag fick min placering, oh my!

En vecka kvar...

Ojojoj, det är bara en vecka kvar. Knep, knep. Och nu är mitt DS-2019 original borta också. Super. Nej men har i alla fall fått veta lite mer om familjen nu. De bor på landsbygden i ett hus omgivet av majsfält. Det är 20 minuter till närmaste stad och på söndagarna går de i kyrkan. Aja, det blir annorlunda (kanske bättre, vem vet?). Men nu ikväll ska jag säga hejdå till min ena moster och några familjevänner. Garanterade tårar. Senare ikväll blir det utomhusbio med mina kära vänner.
New York genom mitt hotellrumsfönster sist jag var i NYC, 09.

PLACERING!!!!!

Tja, läget och sånt?
Explorius ringdemig när jag satt på stranden och spelade kort med Alma, sjukt random. Jag hörde typ inget av vad hon sa som ringde, men tack vem det än var! Jag har i alla fall blivit placerad i Oregonia, Ohio. Soft litet ställe men jag går i skolan i Clarksville, 6 kilometer bort. Dock så verkar skolan awesome, har fått en massa awards och sånt. Jag ska bo med min värdmamma, Glenda och min värdsyster, Chelsea. Dessutom har Glenda en son men han bor inte hemma längre. De har också 3 hundar och dottern spelar soccer och dansar.
Detta är typ allt jag vet just nu och jag är så fett glad och uppspelt att jag undrar om jag kommer få någon sömn inatt!
Har bränt mig på ryggen så jag ligger ner med smärta...
HA DET BÄST, så hörs vi imorgon!

We're closed to the earth till further notice.

Weheartit
Explorius ringde innan idag men jag missade samtalet. Sen när jag ringde upp så hamnade jag i växeln, fett bull.
Det verkar som att jättemånga fått sina familjer idag så det kanske var det de ringde om. Hoppas det!

Run Anna! RUN! And she ran...

Nu ikväll har jag gjort något sjukt. Jag har sprungit ca 8 kilometer på 38 minuter. Kände att det behövdes efter ett kortare träningsuppehåll och inför mitt tjockisår i USA. Vem vet, jag kanske kommer hem mer fit än någonsin? Hade verkligen varit mirakulöst men det är inte helt omöjligt. I alla fall så spenderade jag dagen i Lomma (känns egentligen lite onödigt att åka nästan  timmes färd till Lomma när jag har 10 minuter till stranden i Landskrona) och det var riktigt skönt att bada och sola lite.

Lite fint Imogen Heap så här på kvällskvisten:
Och jag höll nästan på att glömma, imorgon åker Camilla (min fina utbytis/handbolls - kompis) till New York och sen till Louisiana. SINNES!

RSS 2.0