Haunted Hayride

Igår gick jag i skolan som vanligt, lite segt men fortfarande otroligt lätt. Skrev mitt näst sista OGT (Ohio Graduation Test, vet inte riktigt varför jag tar det, ska ju inte graduata, men oh well) och ett matteprov. Efter skolan kollade jag på tv med Chelsea, eller ja, hon kollade på 30 rock och jag somnade. När klockan slog sju åkte vi till Cincinnati Children's Hospital för att hälsa på Nolan, Chelsea's pojkvän. Han har Stafylokocker (Staph's disease) i ena armen. Det är tydligen en livshotande sjukdom om man inte behandlar den med pencillin så han ligger inlagd för tillfället. Det verkade inte vara någon större fara med honom, han verkade mest uttråkad.
Efter sjukhusbesöket åkte vi till en känd "Haunted Hayride" i Springboro, ca 45 minuter från var vi bor. Tydligen så åker Chelsea den varje år så och de ändrar monstren som hemsöker höskrindan man åker med lite varje år. Tyvärr så åkte vi med några omogna 12åringar som redan hade åkt turen i år och de sa saker som: "Åh, är det inte i det hörnet som det där monstret kommer." Snacka om att jag och Chelsea hade svårt att hålla tyst. Om det inte hade varit fullt med vuxna på vår höskrinda hade nog Chelsea "slapped the girl straight across her stupid face". Och nej mormor, jag tänker inte översätta den meningen. Det låter illa nog på engelska!
När vår runda var slut tittade jag och Chelsea på några snygga killar som cyklade i en ramp och körde sköna trick. De var riktigt duktiga och spelade the Sounds som bakgrundsmusik. Det gillas!

GRATTIS MORMOR!

Idag fyller min mormor år och jag fick skypa med henne (och resten av mammas släkt) idag! Så värt att sitta på McDonald's med fritt wifi!

Niagarafallen

Två bilder från i söndags.

cedar point


2 bra videor på 2 olika sätt

Jag ääälskar Maria Montazami!! Tänk att vara hennes dotter (no offence mamma ;) )
Dessa tjejer är så otroligt kreativa, och man måste ju bara älska deras Robyn cover.

Cedar Point & Niagara Fallen

Klockan sex på lördagsmorgonen var jag packad och klar efter att ha sovit 3 timmar (åkte bärgarbil för första gången i fredagsnatt, men det är lugnt vi var inte i någon olycka, vår bil fick ett elektroniskt fel och vi blev stående på motorvägen i 1,5 timmar). Jag och Glenda åkte för att möta upp de andra utbytesstudenterna från Wilmington området (Kim från Tyskland, Marthe från Norge och Tijoan (?) från Kina). Vi packade in oss i Kims värdmammas bil och åkte till Centerville och träffade de andra utbytesstudenterna från Cincinattiområdet + Nea från Indiana. Jag satte mig en minivan som Max (Sveriges odrägligaste människa, att kalla en skåning för bonde, ncnc) värdmamma körde. Vi åkte med ett kort stopp på Burger King för frukost till Cedar Point, ett av USAs största nöjesfält.
På Cedar Point träffade vi utbytesstudentgruppen från södra Ohio och West Virginia. Tyvärr så var det inte bara vi som hade tänkt åka rollercoasters den dagen utan det var smockat med folk. En och en halvtimmes kö till varje åk resulterade i att vi bara åkte 4 stycken. Som tur är så fick jag åka Top Thrill Dragster, det var de mest fartfyllda 16 sekunderna i mitt liv. Vilken känsla! Jag och Nea satt och skrattade åt våra hår efteråt, de stod verkligen rakt upp!
Efter att ha gått runt på Cedar Point i 10 timmar så åkte vi till vårt hotell för natten. Det var helt okej och jag sov som en stock!
På söndagen blev det tidig uppstigning ännu en gång för att åka 4 timmars bilresa till Cleveland där vi såg Cleveland Brown's football arena. Den påminde om en stor men opersonlig fotbollsarena i Europa. Tydligen så var Dortmünds arena mycket finare, det måste inspekteras. Vi tittade även in på Rock and Roll Hall of Fame, dock bara i 45 minuter. Jag skulle kunna gå runt där hela dagen, så mycket intressant! Jag köpte i alla fall en bok om the Beatles, ett fotografi på Bob Dylan (ett vykort, men det var så fint!) och en stickers till min resväska hemma i Sverige som jag dekorerar med stickers från alla ställen jag varit på.
Efter det korta stoppet i Cleveland åkte vi vidare mot Buffalo, NY och Niagara Fallen. Och herregud så fint det var vid Niagara, kvällssol, Maid of the Mist, inte en massa asiatiska turister och vi härliga utbytesstudenter!
När jag har bättre internet ska jag ladda upp mina bilder så att ni, mormor, Lennart, farmor och farfar också kan se dem!
Efter att ha turistjagat en massa souvenirer i 2 timmar så gick vi till Hard Rock och käkade ett par välförtjänta cheeseburgare. Jag älskar Hard Rock's burgare, de har det perfekta brödet och smakar lagom mycket.
På Hard Rock hade de ett uppträdande från en musikskola i närheten och de sjöng väldigt bra!
Efter en natt på ett lite sämre hotell i Buffalo så började vi vår 11 timmars bilresa hem.
VÄLDIGT LYCKAD RESA!
Jag hjärta alla utbytesstudenter.

Hot Chelle Rae concert

Igar var jag, Chelsea, Lindseyoch Lindsey's syster Hannah pa en Hot Chelle Rae konsert i Covington, Kentucky.Det var ett sound check party innan en insamlingsgala for brostcancer, tyvarr sa hade sjalva galan 21 ars grans. Dock var sound checken grym, det var utsalt men vi var anda bara ca 60 manniskor dar och de hade en fragestund och om ni vill se dem live sa kommer de till Helsingfors i November och de lovade mig att komma till Sverige nagon gang i framtiden. Vi fick aven ta bild med dem och jag har numera deras autografer. GLAD TJEJ!
Efter konserten akte vi till en "italiensk" restaurang som heter Olive Garden. Jag vet inte riktigt hur italienskt det ar med fritaderad kyckling och pasta, men ah, det var gott!
Inte mina bilder, och ja, mitt linne hanger lite konstigt, jag har inte gatt upp 20 kilo (tror jag...)

Hahaha random....

Sjukt random...

Dagens visdomsord

"To be great is to be misunderstood..."
Emerson var en smart kille och jepp, vi laser hans  verk "Self-reliance" i American Literature.

Light's gone, day's end

Idag har varit en ovanligt händelserik söndag.
Jag gick upp alldeles för tidigt som vanligt för att gå till kyrkan, väl där pratade vi om "the screwtape letters" en bok av CS Lewis. Den handlar om demoner och hur de ska "ta hand" om människan för att den ska bli ond och inte tro på gud. Vi snackar om det och det omvända, alltså vad som gör att vi är goda människor. Det är faktist intressantare än det låter. Efter youthgroup med high school elever så började själv gudstjänsten. Jag får lättare och lättare att hålla mig vaken under predikan för varje vecka, vet dock inte om det är bra eller dåligt...
När kyrkan var slut så åkte vi till "Buffalo Wild Wings" eller B-Dubs som vi säger. Det är en sportsbar där de visar footballmatcher och serverar världens godaste kycklingvingar. De är helt enkelt gudomliga! Dessutom är football här ungefär som fotboll i Sverige, eller var som helst i Europa. Alla har koll på sina lag och vilka ens rivaler är. Chelsea håller på Alabama medans hennes pojkvän håller på ärkerivalen, Tennessee. De går alltid till B-Dubs på sina dater, jag undrar hur det ser ut när Alabama möter Tennessee.
Efter att vi käkat så åkte vi till the YMCA, landets största tydligen. Det var ungefär som att kombinera alla sportshallar vi har i Landskrona och göra det till en stor lokal. Inklusive äventyrsbad, gymnastiksal med alla redskap och 2 inomhuslöpar banor. De har dock ingen ishall, är lite besviken... Haha, nej men jag och Chelsea ska se om vi kan börja träna gymnastik där, det skulle vara kul att börja köra tumbling igen!
Ikväll har jag och Kim sett Abduction (med Taylor Lautner, mums!) och nu väntar jag på Chelsea och Glenda, jag ska göra kvällens snack: Varm frukt med riven vit choklad och glass till det! Hoppas att de gillar det.

Love


If you could be anywhere that you wanted to be
With anyone that you wanted to be with
Do anything that you wanted to do
What would it be and who would it be with you
Time flies but you're the pilot
It moves real fast but you're the driver
You may crash and burn sometimes

Through the storm we reach the shore

Random roliga/fina bilder från weheartit
Killen på nedersta bilden är med i footloose, räcker det så? Har ni sprungit till biografen än? Inte? Är ni sjuka? SE DEN!
Bästa dansfilmen på länge och jag är glad att Zac Efron inte fick huvudrollen som det var tänkt från början utan att Kenny Wormald fick ta steget fram.

Amerikansk skollunch


Ni som undrar vad en amerikan äter till lunch kan sluta undra. Jag försöker att äta någorlunda healthy men igår åt jag en normal amerikansk lunch: En pizza slize, en chokladmjölk, lite burkananas och en chocolatechipmuffins. Mums!
Annars käkar jag en kycklingwrap eller en kalkonbaguette, har till och med börjat överdosera med morötterna som vanligt. Ingen skollunch utan morötter, under hela högstadiet levde jag på i princip knäckebröd och morötter så jag vet vad jag snackar om...
Pusss

Don't you wanna stay here a little while?

Jag och Ashley Garrison innan Homecoming. Jag ska se om jag kan få fler bilder av henne.
Jag, Kelsie, Chelsea, Sam, Joe och Matthew innan homecoming matchen förra fredagen.
Denna veckan har varit lite rörig, avslutning på volleybollsäsongen och avslutning på första quartern innebar 3 matcher och 4 stora prov + 2 mindre. Dessutom var jag sjuk i tisdags, sov 15 timmar i sträck. Snacka om att vara utslagen.
Nu ikväll ska jag på bio med Chelsea, vi ska se den nya versionen av Footloose. Hoppas att den är lika bra som den verkar.
Förresten så har jag nog nailat mitt historiabetyg, utan extra credit så sitter jag på ett säkert A eller A-.
Förresten nr 2. mormor, jag fick ditt kort igår, hoppas att det var mysigt på Mallorca!
Här är en mysig låt som jag alltid kommer förknippa med USA.
PUSS!

US history

Sitter i US history, har precis skrivit prov. Ett prov som jag inte ens visste att jag skulle ha idag, bra jobbat! I alla fall sa har vi Quartly Assessments (eller hur det nu stavas) denna veckan. Engelskan, historian och anatomin kommer att ga latt. Det enda som jag ar lite orolig for ar pre calc, but what else is new? Det ar lite konstigt att det enda som jag har problem med ar matten nar jag sitter i US history och har bland de basta betygen utan att ens anstranga mig. Snackade forresten med en kille (Chelsea's pojkvan faktist) som gar pa Lakota West, ett kristet high school lite narmare Cincinnati. Han har klasser som Aerobic, Walking and Jogging och Cooking. Ah, jag vill ocksa ga pa en stor skola dar man kan valja vilka klasser man vill. Pa mikn skola har vi nastan bara trakiga klasser...
Nu ska jag bege mig tillbaka till lektionen, har en halvtimme till att sla ihjal genom att kolla in aftonbladet och svenska bloggar. WOO to the HOO!

Homecoming!

I fredags så var det homecominggame, den största footballmatchen på hela året. Jag gick dit med Chelsea, Kelsie, Sam, Joe och Mathew. Vi målade våra magar med en bokstav var: M-A-S-S-I-E. Skolan heter Clinton Massie men alla säger Massie. Vi tog en massa bilder och åkte till matchen. Där träffade jag en kvinna (tant/dam) som var från Danmark från början men som hade bott här sen hon var 18. Nu är hennes son rektor för Middle School och han brukar sitta i sekreteriatet på alla hemmamatcher i volleyboll så jag träffar han några gånger per vecka. Han hade lovat sin mamma att hon skulle få träffa mig och hon var så gullig.
Matchen var bra, vi vann överlägset och jag träffade en massa nya människor.
Igår var det homecomingdansen, det var lite överskattat. Jag blev bjuden av en kille som jag inte känner så bra och jag borde nog ha tackat nej. Men eftersom att jag är snäll (och dum) så tackade jag ja. Dåligt val, vår grupp var rätt tråkig men vi tog i alla fall en massa fina bilder (jag glömde mitt minneskort hemma så jag har inga bilder men jag ska se om jag kan få tag på någon!). Efter att vi tagit alla bilder så åkte vi till ett steakhouse och åt middag. Jag käkade ribeyestake och det var riktigt gott! När vi kom tillbaka till Jordan (killen som var min date) så hade vi lite tid att döda så vi spelade "Apples to apples". Kändes lite fail när jag är van vid att förfesta innan alla danser (typ superbowl och insparken) men det var kul det också.
När vi väl drog till dansen så var det lite tråkigt, det var i matsalen på skolan och musiken var låg. Efter ett tag blev det dock roligare, jag dumpade min date lite diskret och hittade mina kompisar och vi dansade jättemycket. Jag kan nu även kryssa i "att dansa slowdance med en footballspelare" från min bucketlist.
Jag har lärt mig två nya danser och hade lite, lite ont i fötterna när jag och Kim drog hem till Hannah's hus och kollade på film och åt popcorn innan vi somnade.
Det var väl allt för den här helgen, ska se om jag kan lägga upp bilder senare i veckan, just nu går internet väldigt trögt...

Einstein!

Världens mattegeni lämnade efter sig några väldigt bra citat. Ett av dem hänger i mitt precalc klassrum, gissa vilket.
Och nej, jag orkar inte ändra bredden på bilderna.

Saker att se fram mot!

Lördag 8 oktober: HOMECOMING, den enda som jag någonsin kommer gå till. Hoppas att det blir bra!

Helgen 22-24 oktober: Niagara Falls, Cedar Point och Rock and Roll Hall of Fame. Kommer bli sjukt soft med alla utbytisar, bland annat Kim (från Tyskland) och Max från Sverige.


Nästa vecka har vi Quarterly Assessments, typ som midterms på college. Lite sjukt för efter det har jag bara 3 quarters kvar i skolan här innan jag kommer hem igen.


Shop til you drop!

Ovan från vänster: Kofta från Pacsun, tunn koftgrej/kavaj från Forever 21, kofta från Forever 21 och linne från Macy's. Nedre bilden: Body lotion och handsanitizers från Victoria's Secret, halsband och pannband från Forever 21 och kajal.
+ en kjol och en tröja med Coca-Cola motiv.
Detta är vad jag köpte idag, var på Dayton Mall med Chelsea hela eftermiddagen/kvällen. Tro nu inte att jag har gjort av med en massa pengar här i USA, det är lite sjukt faktist men jag hade bara shoppat 4 saker innan dagens shoppingrunda. Kändes konstigt nog skönt att slösa lite pengar idag, har gått 2 månader sen sist jag gjorde det.
När vi var på Victoria's Secret så testade vi deras nya BH (fick förresten min storlek utmätt av dem så nu vet jag min amerikanska storlek!) som heter Bombshell. Och nog blev man ett bombnedslag i den. Tjejen som jobbade i affären kallade den för ett "50 dollar boobjob". Alltså att det såg ut som att man hade gjort en bröstoperation. Hehe, jag sk nog köpa mig en sån innan jag åker hem ;) Nej men tydligen så köper en hel del tjejer som ska gifta sig den och de för mäta om sin storlek till klänningen efter den nya BH:n.
Nu ska jag sova, tidig uppstigning imorgon. Ska nämligen på early service innan bibelstudierna imorgon och inte den vanliga efter som vi brukar gå till. Service = gudstjänst typ.
PUSSAR

The ER for the first time

Gårdagskvällen blev riktigt konstig, jag satt på akuten i tre timmar istället för att vara hemma och sova som jag hade tänkt. Och mormor innan du slänger dig på telefonen så nej, det var inte jag som var sjuk utan Ashley's (min bästa kompis här) äldsta kompis Tesla.
Jag börjar från början: Jag hade bara tänkt vara hemma och chilla hela eftermiddagen och kvällen eftersom att jag trodde att footballmatchen var borta. På lunchen frågar Ashley mig vad jag hade tänkt göra efter skolan och sen undrade hon om jag ville gå med henne på matchen (som tydligen var hemma). Jag ringde min värdmamma (busig jag är som använder min telefon i skolan) och hon sa att det var okej. Så efter skolan åkte jag och Ashley hem till en annan tjej, Brittany och tittade på film. Helt plötsligt blir Ashley helt stel och ser jätterädd ut. Tesla, som har hjärtproblem, hade åkt in till akuten med en alldeles för hög vilopuls (120 slag/minut).
Jag och Ashley åkte in till akuten i Dayton (Grandview/Southview, ett av de 50 bästa sjukhusen i USA) och jag försökte lugna ner henne så hon inte speedade alldeles för mycket. När vi väl kom dit så såg Tesla ut som skit rent ut sagt. Vi satt och väntade på provresultat tillsammans med henne och hennes familj och det tog 3 timmar.
Som tur var så var det inget fel på hennes hjärta denna gången utan hon hade "bara" en infektion och fick antibiotika för det.
Jag, Ashley och Tesla åkte förbi McDonald's på vägen hem och jag har nu smakat en McFlurry Reese's, lätt den godaste jag smakat än så länge!
Idag ska jag och Chelsea ut och shoppa, hoppas att jag hittar något fint!

RSS 2.0